Her er kunnskapen som skaper verdier

Kjeller har et internasjonalt anerkjent kunnskapsmiljø i særklasse. Når Lillestrøm skal bygge morgendagens lokalsamfunn, må det ha rom for arbeidsplassene som hele verden har nytte av.

Disse viktige arbeidsplassene skapes i og rundt innovasjonsmiljøet på Kjeller. Her finner du både nasjonale pionérer og internasjonale stjerner i sine fag.

Det er i forskningsparken på Kjeller at de utvikler banebrytende kreftmedisiner som redder liv, og undervannsteknologien som gir Norge milliard-inntekter fra Nordsjøen. Her utvikles instrumenter som hjelper NASA å lete etter livstegn på Mars, og her sitter også forskerne som styrer georadaren som undersøker bergartene på den røde planeten.

Så når de skarpeste hodene i verden leter etter spennende utfordringer i sine fag, ser de gjerne til hva Kjeller har å by på. Det handler det ikke bare om et sted å jobbe, men om et sted å leve og å lære.

Kunnskapsmiljøet på Kjeller har vært en hjørnestein i det norske industri-eventyret, og skapt verdier som har bygget landet. Nå utdannes en ny generasjons kunnskapsarbeidere her, vegg i vegg med forskerne som utvikler morgendagens løsninger på felter som grønn mobilitet, medisin, digitalisering, romforskning, solkraft, roboter, vind, hydrogen og batteriteknologi.

En ringvirkningsundersøkelse gjennomført av Ny Analyse i 2020, viser at byutviklingen på Kjeller kan gi kommunen 4500 nye arbeidsplasser og skape nye verdier for 1,3 milliarder årlig.

Arbeidet med bærekraftige nyvinninger krever ikke bare flere hoder, men også nye og spesialiserte laboratorier med helt spesielle krav. På Kjeller er det plass til både nye laboratorier, gründerbedrifter, undervisningsareal, nye arbeidsplasser og ikke minst: Nye, attraktive hjem for en ny generasjon kunnskapsarbeidere, i et livlig nabolag med et solid kollektivtilbud.

Kunnskapsmiljøet på Kjeller konkurrerer med institusjoner som Harvard og Stanford om å tiltrekke seg de skarpeste hodene i verden. De beste kandidatene er ikke bare opptatt av laboratoriet hvor de skal forske og utvikle fremtidens løsninger. De er opptatt av å kunne bo og jobbe i et attraktivt område der hele familien vil trives i nærmiljøet.

Utviklingen på Kjeller vil derfor være viktig for Lillestrøms framtidige vekst og rolle lokalt, nasjonalt og globalt.

Publisert 09.03.2022 / Oppdatert 18.05.2022