Fremtidens Kjeller

Når Forsvaret selger Kjeller flyplass i 2026, blir et område like stort som Lillestrøm sentrum åpnet for helt nye muligheter. Her kan nytt og gammelt kombineres til en grønn bydel som vil løfte Lillestrøm inn i framtida.

Mer rom for verdens fremste forskere

I forskningsparken på Kjeller utvikles alt fra banebrytende kreftmedisiner til radarer som reiser til Mars for å lete etter liv. Vi vil gjøre Kjeller til et enda bedre sted å bo og jobbe for forskere i verdenseliten - og for deg.

Hjerterom for kultur, idrett og frivillighet

Vi ønsker å skape en ny og levende bydel der flere kan bo og jobbe og ha det bra på fritida, ikke minst de som er barn og unge. Møt Arbenita og Marcel, to av mange som dyrker sin fritidslidenskap i lokalmiljøet.

Et enda bedre sted å vokse opp

Vi vil gjøre det som nå er en lukket flyplass til en helt ny bydel som er åpen for alle, enten du bare vil nyte sola, rusle tur eller leke i det grønne - eller om du også vil bo eller jobbe på Kjeller.

En ny visjon for fremtidens Kjeller

På oppdrag fra Kjeller Områdeforum har Dark Arkitekter, Grape Architects og A-Lab utviklet visjonen for neste generasjons Kjeller. Aktørene på Kjeller vil bygge en grønn og innovativ bydel der det unike forsknings- og utviklingsmiljøet får rom til å vokse.

Vi ønsker å skape et mangfoldig småbymiljø med gode boliger, inkluderende fritidsaktiviteter, lokale butikker, hyggelige serveringsteder og ikke minst enklere og mer effektive forbindelser mellom Kjeller og Lillestrøm sentrum.

Lillestrøm og Kjeller – en kjærlighetshistorie

Ela Keser fra Lillestrøm studerer byutvikling ved NMBU i Ås, og drømmer om å rive ned barrieren mellom Kjeller og Lillestrøm – slik at de to nærmiljøene kan komme nærmere hverandre.

Her er animasjonsfilmen hun og medstudentene Anna Glenna Bodsberg og Helene Transeth Mosling laget i løpet av et par hektiske dager på Urban Lab-konkurransen på universitetet. Les hele intervjuet med Ela Keser her